De oude binnenstad van Semarang

Wonderful Indonesia

Niet veel beseffen dat de stad Semarang, de hoofdstad van Midden-Java, een oude stad herbergt die het verkeer terugbrengt naar de hoogdagen van het koloniale tijdperk in de tijd van hun Nederlands-Indië.

 

Voorheen bekend als de Oudstad, of de oude stad in het Nederlands, het is gelegen op Jalan jl. Letnan Jenderal Soeprapto Street, Tanjung mas gebied, in de buurt van het toevluchtsoord. Dit is waar 18e-eeuwse gebouwen zijn goed onderhouden met vele nog steeds in gebruik tot deze dag.

Wonderful Indonesia

Hier is een lijst met attracties, om te doen en hang outs in de oude stad die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Semarang.

 

  1. de iconische Blenduk protestantse kerk

 

Oorspronkelijk gebouwd in de traditionele Javse ‘ Joglo ‘ design, onderging de kerk een verbouwing in 1894 naar de iconische Dorische lay-out die nu te zien is. De emblematische achthoekige koperen koepel (ook wel mblenduk genoemd in de Javaanse taal) wordt naar verluidt geïnspireerd door de kerk van de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Andere iconische kenmerken van deze kerk zijn de twee omringende klokkentorens, de statige barokke penis, zwevende achthoekige preekstoel, antieke spiraal smeedijzeren trap en rotan teak pews.

 

  1. het trein station van Tawang

 

Als Jakarta het treinstation van BeOS op het oude Batavia heeft, heeft de Oudstad van Semarang ook een tijdloos treinstation met verschillende antieke Europese architectuur genaamd het Tawang treinstation. Gebouwd in 1870 van de Nederlandsch-Indische Spoorwegmaatschapij (Nederlands-Indië spoorwegmaatschappij), is Tawang Channel een van de vroegste en grootste treinstations in Indonesië, die nog steeds zeer veel inwerking heeft voor deze dag.

 

  1. de oudste sigarettenfabriek van Kretek

 

Een ander uitzonderlijk gebouw dat u hier zult ontdekken is de Praoe Lajar-sigarettenfabriek. Het produceren van Indonesische classic’kretek ‘ kruidnagel sigaretten populair sinds de Nederlandse koloniale tijd, de molen is het meest waarschijnlijk bij de eerste sigarettenproducenten in de natie. De hoofdingang van het gebouw ligt aan de westkant, in het knooppunt van de wegen die leiden naar dit Tawang trein station aan de noordkant en naar het centrum van de oude stad Conservation Area naar het zuiden. De hoofdingang onderscheidt zich ook door zijn rijke details zoals de half-cirkel glazen ligger over het balkon, samen met het rijke glas-in-lood patroon venster met zijn bedrijfslogo.

 

  1. paradijs voor antieke Verzamelprogramma’s

 

Naast de unieke Nederlandse koloniale setting is het oude stads complex van Semarang ook een paradijs voor antieke jagers. Hier vindt u tienduizenden antiek-en vintage goederen, evenals ander uniek of vintage handwerk dat u thuis tentoonmaakt als unieke souvenirs.

 

Gecentreerd op Jalan Srigunting Street in de buurt van de Blenduk kerk, vertonen sommige 40 antiek verkopers hun collecties aan mensen. Van klassieke Nederlandse koloniale valuta’s tot een aantal unieke oudere saxofoon, hier vindt u een overvloed aan unieke items met prijzen die variëren van IDR10, 000. De verkopers zijn lid van deze Art Things verkopers Association (PADANGSARI) die gespecialiseerd is in antiek en speciale producten. Een van de uitzonderlijke Vintage collecties die u hier vinden zijn antieke waterflessen, antieke vuurwapens, oude militaire outfits, koe klokken, armbanden, muziekinstrumenten, oude strijkijzers en platen, en nog veel meer.

 

Reconstructie van deze Oudstad is aan de gang om een paar van de gebouwen terug naar hun vroegere glorie te herstellen en ook te worden gebruikt voor de huidige voorzieningen voor winkelen, kunstgaleries en andere creatieve bedrijven.

 

5.3D Trick Art Museum

 

Tussen de historische bezienswaardigheden en klassieke gebouwen is er ook een modern tintje aan de oude stad van Semarang. Voor het eerst geopend in 2016, de oude stad 3D Trick Art Museum (www.oldcity3d.com) biedt de kans voor mensen om te gaan in een 3D optische illusie Koninkrijk waardoor alles om ongelooflijke Foto’s vast te leggen. Hoewel het relatief een moderne attractie is, is het museum gehuisvest in een gebouw dat klassieke architectuur omvat en perfect mengt met de nabijgelegen gebouwen.

 

Als je wordt gekoeld in de sfeer die nostalgisch is, en na een dag wandelen en winkelen, is de Oudstad de perfecte plek om te genieten van smakelijke gerechten en mooie koffies. Met een groeiend café en bistro cultuur, zullen de trendy cafés die u in deze stad vindt zeker wedijveren met alle gevonden in New York, Seoul of zelfs Melbourne.

 

  1. spiegel bar en bistro

 

Een favoriete plek onder de Semarang Youth is de eigentijdse maar retro koloniale Nederlandse gemotiveerde ontmoetingsplaats, de spiegel bar en bistro. Gevestigd in 1895 en gelegen tegenover deze Blenduk kerk in het oude stadsdeel, staat deze bistro en pub bekend om zijn ambachtelijke koffie, heerlijke cocktails en verfrissende mocktails. Wanneer u de plaats in gaat, zal het indrukwekkende moderne en toch rustieke interieur u terug in de tijd overbrengen. Dit etablissement serveert een verscheidenheid aan westerse en Italiaans geïnspireerde gerechten en beschikt over een prachtig uitzicht op het dak, waar de uitbaters konden achterover leunen, ontspannen en genieten van het prachtige stadslandschap.